کاردانی فنی شیمی آزمایشگاهی- غذایی (شیمی صنایع غذایی)
19ام تیر 1394

مقدمه

حوزه صنایع غذایی در کشور ما، در مقایسه با بسیاری از صنایع، همواره به طور تاریخی دارای مزیت ها و اولویت های نسبی بوده است بطوریکه ایران همواره پتانسیل لازم برای صادرات مواد غذایی را دارا می باشد. با توسعه تعداد کارخانجات و با توجه به این امر که بخش کنترل کیفیت و آزمایشگاه، یکی از بخش های مهم و انکارناپذیر در یکسان سازی کیفیت محصولات تولید شده مطابق با استانداردهای جهانی و ورود به بازار بین المللی می باشد، توسعه حوزه شغلی مورد نظر زمینه ساز سیاست های توسعه ای در هر کشوری و به خصوص کشور ما به شمار می رود. با توجه به ارتقا استانداردهای ملی و جهانی و لزوم تطبیق ویژگی های کیفی محصولات تولید شده جهت ورود به بازار مصرف داخلی و خارجی، وجود و بکارگیری نیروی انسانی متخصص در این زمینه در انجام آزمایشات مواد غذایی، سبب نیل به اهداف فوق می گردد. همچنین از آنجایی که بسیاری از آنالیزهای شیمیایی توسط دستگاه های دقیقی انجام می گیرد که روز به روز مدرن تر و پیشرفته تر می گردند، طبیعتاُ بکارگیری نیروهای آکادمیک و مهارتی متخصص، اهمیتی روز افزون می یابد.

تعریف و هدف

دوره کاردانی ناپیوسته علمی-کاربردی شیمی صنایع غذایی، دوره ای است که براساس نیاز کشور تدوین شده است و هدف این دوره، تربیت نیروی انسانی به منظور راهبری مطلوب و انجام کار در آزمایشگاه های شیمی صنایع غذایی در حین ساخت و برای محصول نهایی و نیز آشنایی کلی با آخرین تکنولوژی های پیشرفته اختصاصی در صنعت غذا می باشد.

ضرورت و اهمیت

با توجه به تعداد کارخانجات مواد غذایی در کل کشور و همچنین ارگان ها و نهادهایی که برای انجام امور نظارتی و تحقیقاتی مرتبط با مواد غذایی، به آزمایشگاه های مواد غذایی مجهز می باشند، گسترش حوزه شغلی این رشته بسیار زیاد می باشد. از سوی دیگر در حال حاضر هیچ رشته ای که بتواند تمام تخصص ها و مهارت های لازم را برای انجام امور آزمایشگاهی مواد غذایی پوشش دهد، وجود ندارد. لذا نیاز به دانش آموختگان این رشته ضروری به نظر می رسد.
با توجه به اهمیت استراتژیک صنایع غذایی بطور کلی در ساختار اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی کشور و لزوم استفاده مفید از آنها و تنوع و تخصص های لازم در اداره تولید و کنترل این صنایع و کمبود افراد کارآمد در زمینه شیمی آزمایشگاهی، اجرای این دوره حائز اهمیت بوده و ازضرورت خاصی برخوردار است. در واقع رشته شیمی صنایع غذایی، همچون پلی بین فرآیند و آزمایشگاه عمل می نماید و با شناخت فعل و انفعالات شیمیایی شکل گرفته در جریان فرآیند، به حل مشکلات و حتی فرموله کردن محصولات جدید و ایجاد قابلیت رقابت کارخانه در بازار کمک می نماید.

آخرین اخبار

آرشیو اخبار